Κλείσιμο

Συνέδριο ΓΣΕΕ, παρουσία πολιτικών αρχηγών

«Να παραμερίσουμε τα λίγα και τα μικρά που πιθανόν μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε στα πολλά που μας ενώνουν», κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας.
Ο κ. Καραμανλής απεύθυνε μήνυμα σύνθεσης και συναίνεσης και ζήτησε από το συνδικάτο να ανανεώσει με την κυβέρνηση της Ν.Δ ένα συμβόλαιο τιμής, με περιεχόμενο το συντονισμό της δράσης για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Επίσης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προεκλογική δέσμευση του για μείωση της ανεργίας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που παρίσταται και κάνει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, παρουσία -που όπως είπε ο ίδιος - έχει σαφή συμβολισμό, διαβεβαιώνοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας θα παραμείνουν ανοιχτοί.
Υπόσχεση να διαψευστούν όσοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ αποκόπηκε από την κοινωνία έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου. «Κάνουμε την αυτοκριτική μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα είναι έτοιμο σύντομα να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας.
Τη στήριξη του ΣΥΝ στην πρώτη μετεκλογική απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στις 31 Μαρτίου εξέφρασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, χαρακτήρισε διαχειριστές του μεγάλου κεφαλαίου τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ.
Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα ήταν η σημερινή συνάντηση τραπεζιτών και συνδικαλιστών για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στις τράπεζες. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών επέμειναν να θέσουν ως βάση εκκίνησης των αυξήσεων τον πληθωρισμό, που ισχύει στην ευρωζώνη και όχι τον εγχώριο πληθωρισμό. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν έως το τέλος του μήνα.
Πηγή: skai.gr