Κλείσιμο

Συνάντηση Μητσοτάκη με την εθνική ομάδα πόλο εφήβων

Συνάντηση με τα μέλη της εθνικής ομάδα πόλο εφήβων που κέρδισε πρόσφατα το παγκόσμιο πρωτάθλημα και της εθνικής ομάδας νέων ανδρών που ξεκινάει σύντομα τις διεθνείς τις υποχρεώσεις, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πολίστες για την τεράστια επιτυχία τους και συζήτησε μαζί τους, μεταξύ άλλων, για τις αξίες που έχουν μεγαλύτερη σημασία στον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση που είχε με τα μέλη της ομάδας πόλο, τού ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι για να πετύχει κανείς στον αθλητισμό καθοριστικό ρόλο παίζει η σκληρή δουλειά, η ευγενής άμιλλα και η ομαδικότητα. Και μεταξύ αστείου και σοβαρού τον ρώτησαν αν εκείνος θα μπορούσε να υιοθετήσει τις αξίες αυτές στην κυβέρνηση αν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε άκρως ενδιαφέρουσα την ερώτηση και θέλησε να δώσει απάντηση και στις τρεις προκλήσεις. Η σκληρή δουλειά και κυρίως η επιβράβευσή της, είπε, είναι μία από τις πρωταρχικές αξίες που χρειάζεται να υιοθετήσουμε καθολικά για να πάει μπροστά η χώρα μας. Διότι απλούστατα συνδέεται ευθέως με την αξιοκρατία που τόσο απουσιάζει στην Ελλάδα. «Όπως εσείς προφανώς δεν μπήκατε στην εθνική ομάδα με μέσο, αλλά με βάση τα προσόντα σας, σας εγγυώμαι ότι και εγώ έτσι θα επιλέξω τους συνεργάτες μου» τους είπε.

Η ευγενής άμιλλα είναι επίσης κεντρικό συστατικό της πολιτικής, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καθώς σχετίζεται με το σεβασμό στους κανόνες -δηλαδή το λεγόμενο fair play- που πρέπει να διδάσκεται ήδη από το σχολείο. Διότι ήδη από εκεί πρέπει να μαθαίνει κανείς όχι μόνον πως να κερδίζει, αλλά κυρίως ότι στο παιχνίδι υπάρχει και η ήττα από την οποία αντλούμε σχεδόν πάντα τα χρησιμότερα μαθήματα.

Τέλος, η ομαδικότητα, τόνισε, είναι ένα κεντρικό ζητούμενο και για την πολιτική, καθώς οι Έλληνες ρέπουμε στον ατομισμό, ενώ όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να κάνουμε θαύματα. «Κάτι που η ομάδα σας κατεξοχήν απέδειξε με την τεράστια επιτυχία της που μας γέμισε όχι μόνον υπερηφάνεια, αλλά και ελπίδα για το μέλλον που αξίζουμε».
Πηγή: skai.gr