Στην αντεπίθεση η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καλώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσεις, εξαπολύσει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του κόμματος. «Η ελληνική κοινωνία βιώνει έντονα και απαξιωτικά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης Καραμανλή - Αλογοσκούφη. Η ανεργία αυξάνεται και τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνονται», τονίζει σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «η ακρίβεια και η κερδοσκοπία απειλούν την επιβίωση των ήδη καταχρεωμένων νοικοκυριών. Καιροσκοπικά, τυχοδιωκτικά και αυθαίρετα η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» ασκεί έντονη κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, καλώντας το να αντιδράσει και να σταματήσει την εσωστρέφεια, ενώ σχετικά με το συνέδριο που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζει ότι πρέπει να αποτελέσει διαδικασία αναγέννησης του κόμματος.
Για την παιδεία, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» δηλώνει τη διαφωνία της με τη αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η έξοδος από την κρίση που βρίσκεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν επιτυγχάνεται με την ίδρυση ιδιωτικών ή μη κρατικών Πανεπιστημίων. Εκείνο που χρειάζεται το ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι γενναία χρηματοδότηση και συγκεκριμένο όραμα για να αναπτυχθεί όπως τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια».
Πηγή: skai.gr