Στη Χίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Χθες από την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 85η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, χαρακτήρισε την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, με προφανή οικονομική και διπλωματική αξία.
Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε, εξάλλου, ότι μονάχα με ειρήνη και φιλία των λαών μπορεί να δημιουργηθεί μια καινούργια Βαλκανική.
Αναφερόμενος στο ιστορικό της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, ο κ Παπούλιας υπογράμμισε ότι αποτελεί ενδιαφέρουσα πτυχή των γεγονότων ότι την εποχή εκείνη, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης επιζητούσαν την ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα, γεγονός που «ερμηνεύεται ως αναγνώριση της ελληνικότητας και της πολυπολιτισμικότητας της περιοχής».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί παρακολούθησε τη Θεία δοξολογία στο καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου και αφού κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλης, παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης.
Πηγή: skai.gr