Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η διαβίβαση στη Βουλή και της δεύτερης δικογραφίας για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, δημιουργώντας ακόμη πιο δυσμενές κλίμα για τον πρωην υπουργό Αιγαίου. Αφορά στο διαγωνισμό του Δεκεμβρίου 2005 για την άγονη γραμμή Δωδεκανήσου.

Ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης και ο πρόεδρος της εταιρείας Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή, Γιώργος Σπανός, είχαν καταγγείλει τον κ. Παυλίδη για φωτογραφική προκήρυξη, προκειμένου να δοθούν οι γραμμές σε συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία.

Μιλώντας  στο ΣΚΑΪ ο κ. Αλιφέρης είπε ότι η γραμμή δόθηκε σε πλοίο με κατώτερες υπηρεσίες και υπερδιπλάσιο τίμημα. Τόνισε δε, ότι στη έρευνα που ακολούθησε ο εισαγγελέας διαπίστωσε ζημία του δημοσίου και έκρινε ότι οι χειρισμοί των δημοσίων λειτουργών στην υποθεση συνιστούν απιστία.

Ο δήμαρχος Τήλου δήλωσε ότι η υπόθεση της ακριτικής γραμμής Δωδεκανήσου ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού από επιστολή του ιδίου. Ο δήμαρχος Τήλου είχε αποστείλει τις καταγγελίες του στον πρωθυπουργό.

O νόμος αναφέρει ρητά ότι τα στοιχεία της δικογραφίας πρέπει να στέλνονται άμεσα στη Βουλή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Σωτήρης Μπάγιας, πρόεδρος της 'Ενωσης Εισαγγελέων, αρνούμενος πάντως να σχολιάσει ενέργειες συναδέλφων του.

Ο κ. Μπάγιας πρότεινε να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά προσωπα να εκαθαρίζονται ταχύτατα, χωρίς την • • • src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• • εμπλοκή Δικαιοσύνης και Βουλής.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου αίτηση για σύσταση νέας προανακριτικής επιτροπής.

Στο μεταξύ, για δεύτερη ημέρα κατέθεσε την Πέμπτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Μανούσης φέρεται να δήλωσε ότι για τα προβλήματά του με τον κ. Παυλίδη είχε ενημερώσει τον τότε υπουργό Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πρώην υπουργού. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει ότι ουδέποτε ο εφοπλιστής τον είχε ενημερώσει και τονίζει ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μανούση.

Από τα όσα φέρεται να αναφέρει στην κατάθεση του ο κ. Μανούσης, βουλευτές της αντιπολίτευσης σημείωναν ότι προκύπτει σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο που γίνονται οι διαγωνισμοί, σε βαθμό που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν ακόμη και απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Είναι προφανές ότι η υπόθεση Παυλίδη ασκεί πολιτική πίεση στην κυβέρνηση και επιβαρύνει τον δημόσιο βίο. Η Επιτροπή της Βουλής πρέπει να λειτουργήσει με θεσμική σοβαρότητα προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν, δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr