«Πυρά» Δραγασάκη – Παπαδημούλη κατά Βαρουφάκη

«Βέλη» κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εκτόξευσαν σήμερα δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο tvxs, χαρακτήρισε σημαντικό λάθος πως ανατέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη φάση του, «που όπως αποδείχτηκε είτε δεν το πίστευε είτε δεν το καταλάβαινε».

«Σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε τεχνικές και κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, όπως απαιτούσε η πολιτική μας άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές χωρίς κανένα σχέδιο ούτε Α, ούτε Β, ούτε Χ», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Αντίστοιχη είναι η εκτίμηση και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Χαρακτήρισε «μεγαλύτερο λάθος εκείνης της περιόδου», την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη και μάλιστα αποκάλυψε ότι τις επιφυλάξεις του αυτές, είχε εκφράσει και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο λάθος εκείνης της περιόδου ήταν η ανάθεση του κρίσιμου Υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη. Και προσωπικά, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2014 είχα εκφράσει στον Αλέξη Τσίπρα τις επιφυλάξεις μου για την ανάθεση αυτού του Υπουργείου στον Βαρουφάκη».

Ο κ. Παπαδημούλης, πρόσθεσε πως στον επικεφαλής και πρόεδρο του κόμματος, πιστώνονται όλα τα καλά, τα οποία όπως είπε «είναι πολλά» ενώ χρεώνεται επίσης, τις όποιες αδυναμίες και λάθη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αδιαμφισβήτητο ηγέτη, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ένα πολύ ισχυρό έρεισμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η αίσθησή μου είναι ότι αν κάνουμε, χωρίς εσωκομματικές σκοπιμότητες, αυτή την αποτίμηση και δεν φοβηθούμε να δούμε τα λάθη μας, θα έχουμε τη μεγαλύτερη πιθανότητα, με πολλή δουλειά, να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή: skai.gr