"Προεκλογική" περίοδος στη ΝΔ

Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Δημήτρης Σιούφας ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διαδικασία εκλογής. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος, δήλωσε ότι συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές αυτές δεν έχει οριστεί και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.

Παράλληλα, την ανησυχία του για την πορεία που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την εκλογή αρχηγού εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δήλωσε ότι τηλεφώνησε στον κ. Σιούφα για να του πει ότι η ΚΕ της ΝΔ θα έπρεπε να συγκληθεί πριν από τις δηλώσεις των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνος όμως, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, τον παρέπεμψε στον γραμματέα του κόμματος κ. Ζαγορίτη.

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού έχει μεγάλο ορίζοντα, δεν είναι συσπειρωτική και δημιουργεί αντιπολιτευτικό έλλειμμα. Δεν μπορεί να ψηφίσουν οι περαστικοί της τελευταίας ημέρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και κατέληξε λέγοντας ότι οφείλουν να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα θέματα οι υποψήφιοι για την ηγεσία για να κριθούν από τους ψηφοφόρους.

Στο μεταξύ άρχισε η άτυπη "προεκλογική" περίοδος ανάμεσα στους υποψήφιους.

Με διάλογο με τους πολίτες της Ηλείας εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα. Η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος με σύγχρονες δομές που θα ασκεί αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

την Πέμπτη θα παραβρεθεί μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην τελετή αφής της φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πρωί της Τετάρτης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η ΝΔ του αύριο θα είναι ανοικτή σε διαφορετικές ιδέες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκινά τις προεκλογικές του περιοδείες από την Ηλεία και την Αρκαδία όπου θα μιλήσει σε στελέχη του κόμματος και κατόπιν θα επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκινήσει περιοδείες τις επόμενες ημέρες από την Πελοπόννησο.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι "κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για διάσπαση. Οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οδηγούν σε έναν δρόμο. Aυτόν της ενότητας όλων μας και το κυριότερο στην ανάδειξη ενός ισχυρού, πολιτικά νομιμοποιημένου από την ευρεία βάση αρχηγού, στο πλευρό του οποίου είναι όλοι υποχρεωμένοι να σταθούν".

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αιτιολόγησε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα λέγοντας ότι το έκανε για να δώσει μια γροθιά στο κατεστημένο και για να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά στη ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ.Ψωμιάδης μίλησαν το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ στην Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι πήραμε μηνύματα και για το παρελθόν και για το μέλλον και στείλαμε ταυτόχρονα και εμείς και τα δικά μας. Μιλώντας στις γυναίκες, ανέφερε πως η ψήφος στον Αντώνη Σαμαρά σημαίνει ενότητα και τόνισε ότι στόχος είναι να ξαναμπεί μπροστά η παράταξη, ενώ ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη, αν και δεν είναι όπως είπε, πρωτοκλασσάτο στέλεχος γιατί δεν φώναζε όσο έπρεπε. Μίλησε για αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών και στελεχών και έριξε "βολές" κατά μέσων ενημέρωσης που μιλούν για τρεις και όχι τέσσερις υποψηφιότητες.
Πηγή: skai.gr