Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τους «κοριούς»

Κύκλωμα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων με στόχο τον πρωθυπουργό, υπουργούς, πολιτικά στελέχη και επιχειρηματίες εντόπισαν οι διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο παρακολουθούσε συστηματικά και για μεγάλο διάστημα τις συνομιλίες μέσω τηλεφώνων κορυφαίων υπουργών, όπως ο Πέτρος Μολυβιάτης, στελεχών της αντιπολίτευσης, όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου, και πολλών άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν στέλεχος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, ύστερα από καταγγελίες, ερεύνησε και διαπίστωσε ότι πολλά γραπτά μηνύματα που έστελναν πελάτες της δεν έφθαναν ποτέ στον αποδέκτη τους. Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, ενώ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης την έρευνα διενήργησε ο ίδιος ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η προκαταρκτική έρευνα έχει ήδη ολοκληρωθεί και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ασκήθηκε σε πρώτη φάση ποινική δίωξη κατά αγνώστων.
Αυτήν την ώρα οι κκ Βουλγαράκης, Παπαληγούρας και Ρουσόπουλος παραχωρούν συνέντευξη τύπου για θέματα εθνικής ασφάλειας.
Με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ενημέρωσε για την υπόθεση. Κύκλοι από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνιζαν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις στο όλο ζήτημα. ‹Ηδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την επείγουσα σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάνοντας λόγο για «μείζον ζήτημα λειτουργίας και κυριαρχίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: «η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί καθυστέρησε να κάνει ανακοινώσεις σε κάτι που έχει καταγγελθεί από τον Τύπο εδώ και μήνες. Οφείλει να προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, να κατονομάσει πρόσωπα και να κατονομάσει επίσης, ενδεχομένως, εταιρείες, όσο μεγάλες κι αν είναι, που πιθανόν εμπλέκονται σ‹ αυτή την υπόθεση».
Πηγή: skai.gr