ΠΑΣΟΚ: Παιδαριώδεις μπούρδες για τον αγωγό - Μανιάτης: Ανευθυνότητα

«Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη βλάβη που προξένησε στη διεθνή θέση της χώρας προκαλώντας κατηγορηματική ρωσική διάψευση για τις παιδαριώδεις μπούρδες περί επικείμενης προκαταβολής 5 δισεκ. ευρώ;» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό φυσικού αερίου. 

«Πώς είναι δυνατόν για το θέμα του αγωγού να υπάρχει τόση εθνική ανευθυνότητα;» διερωτάται από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μετά τη διάψευση από τη Μόσχα. 

Μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με τις ΗΠΑ, ο κ. Μανιάτης ζητεί από τον πρωθυπουργό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Για «σοκ και δέος στους θεσμούς από τον αγωγό ρευστότητας του ρωσικού φυσικού αερίου» κάνει πάντως λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του ιστότοπου της iskra.gr.

Παρότι το άρθρο αναρτήθηκε το Σάββατο το βράδυ, δηλαδή μετά την κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel από τη Ρωσία, η συνιστώσα υποστηρίζει ότι «η ορατή πλέον προοπτική για άμεση εξασφάλιση ρευστότητας στη χώρα μας ύψους μέχρι 5 δισ. ευρώ, αλλά και η αναβάθμιση του ευρύτερου γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας προβάλλουν ως απολύτως ρεαλιστική μια εναλλακτική πορεία του τόπου, μακριά από εκβιασμούς, πιέσεις και ψευτοδιλήμματα των δανειστών του τύπου ‘υποταγή στα μνημόνια ή χρεοκοπία’».

Πηγή: skai.gr