Κλείσιμο

Π. Καμμένος: «Η υπόθεση της 17Ν δεν έχει κλείσει»

«..Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Θα σας θυμίσω ότι υπήρχε δήλωση του Γερμανού πρέσβη πριν από ενάμισι χρόνο -το οποίο το έφερα στη Βουλή και τότε- ο οποίος είπε ότι οι ελληνικές αρχές ουδέποτε ζήτησαν στοιχεία και τη συνεργασία των γερμανικών υπηρεσιών.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ζητήθηκαν στοιχεία παρότι οι γερμανικές αρχές έδωσαν στοιχεία. Αν δεν έγινε έτσι, τότε πως είναι δυνατόν αυτή την στιγμή να μιλάμε για την κορυφή της οργάνωσης -και μιλάμε για τον χρηματοδότη της οργάνωσης- για έγγραφα τα οποία δεν αναφέρονται στην εποχή του ψυχρού πολέμου, αλλά μιλάμε για έγγραφα που είναι από την γερμανική υπηρεσία για την προστασία του Συντάγματος του 1993, δηλαδή από την ομοσπονδιακή Γερμανία, χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα είναι ποιοι μέχρι σήμερα καλύπτανε ουσιαστικά την εμπλοκή κάποιων παραγόντων της οικονομικής ζωής στην τρομοκρατία και για ποιο λόγο δεν προχώρησαν οι έρευνες.
Τώρα, εγώ πράγματι εξεπλάγην και με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Φαίνεται ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το θέμα. Η απάντηση είναι η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κώστας ο Καραμανλής στη Βουλή, ότι για μας το θέμα δεν κλείνει, η τρομοκρατία και η 17Ν θα πρέπει να οδηγηθεί στη δίκη όχι μόνο ο ενεργός πυρήνας που σήμερα δικάζεται και αυτοί που είναι σήμερα στον Κορυδαλλό, αλλά οι χρηματοδότες, οι ηθικοί αυτουργοί και εκείνοι οι οποίοι κάλυπταν την οργάνωση».
ΔΗΜ.: Τα ερωτήματα που τα απευθύνετε εσείς;
ΚΑΜ.: Τα απευθύνω προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Δημοσίας Τάξεως και αυτή την στιγμή που μιλάμε, επειδή το θέμα έχει να κάνει πλέον και με την θέση της επίσημης κυβέρνησης με την δήλωση Πρωτόπαπα για αυτό...
ΔΗΜ.: Τροποποιείτε την ερώτηση σας φαντάζομαι, το κείμενο της ερώτησης
ΚΑΜ.: Στο κείμενο το τροποποιώ γιατί πλέον πρέπει να ερωτηθεί ο πρωθυπουργός. Έδω πέρα δεν έχουμε μια οργάνωση η οποία βγήκε από παρθενογένεση. Την Γερμανία επανειλημμένως έχουν επισκεφθεί κρατικοί παράγοντες, κυβερνητικοί παράγοντες, αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας, λένε ότι ζήτησαν συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των χωρών αυτών και αναζητούσαν προφανώς στοιχεία για την ανάμειξη υπηρεσιών στη δράση της οργάνωσης. Θα σας θυμίσω το εξής, την επίθεση την οποία εδέχθην ως ο μόνος μαρτυράς κατηγορίας, ως βουλευτής της Ν.Δ από τον Κουφοντίνα, όταν είπα ότι την υπόθεση του Κουφοντίνα την χειρίζονταν οι μυστικές υπηρεσίες και υπήρχε μεγάλη αντίδραση. Μήπως θέλανε και κάποιοι που είναι στον Κορυδαλλό σήμερα να σταματήσει εκεί η έρευνα και να μην προχωρήσει σε εκείνους που έδιναν τις εντολές δολοφονιών;
«Και ένα άλλο ερώτημα το οποίο προκύπτει πλέον και είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ποιοι σταματάνε την έρευνα και δε διευκολύνουν τη δικαιοσύνη με τις διακρατικές σχέσεις οι οποίες υπάρχουν σε άλλες υποθέσεις που αναφέρονται στην Στάζι και μιλώ για ποινικές διώξεις οι οποίες γίνανε και ζητούσανε άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών. Γιατί εδώ πέρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια να διαλευκανθεί η υπόθεση. Νομίζω ότι οι ευθύνες είναι πολύ σοβαρές αυτή την στιγμή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ίσως θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα και να μη δηλώνει ότι όλα έκλεισαν γι` αυτόν. Δεν κλείνουν τέτοιες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με φόνους, έχουν να κάνουν με τη διεθνή εικόνα της χώρας, έχουν να κάνουν με την τρομοκρατία και κανείς στην Ελλάδα, σε μια δημοκρατία δεν είναι στο απυρόβλητο, όσο μεγάλος επιχειρηματίας και αν είναι εκείνος».
Πηγή: skai.gr