Μητσοτάκης: Να ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για το υπερπλεόνασμα

Συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το υπερπλεόνασμα θα παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέταρτο Προσυνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει να πείσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ασκεί απλώς κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά έχει εκπονήσει ήδη πειστικές αντιπροτάσεις τις οποίες και θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θα εξειδικεύσει και την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για την επιστροφή στους πολίτες του υπερπλεονάσματος, που ήρθε ως αποτέλεσμα της δυσβάσταχτης φορολογίας που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εισηγηθεί να διανεμηθεί το υπερπλεόνασμα σε δίκαιη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, οικονομική ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων, και αποπληρωμή τμήματος των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εισηγηθεί, αντί της σημερινής χρονοβόρας και γραφειοκρατικής διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού, να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα τυχόν χρέη τους στο δημόσιο και τα ταμεία.
Πηγή: skai.gr