Έδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα και έμπρακτα την Κύπρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΝΔ 


Την έμπρακτη υποστήριξή του στο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ της υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ. Εξήγγειλε ακόμα την ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στα πρότυπα Γαλλίας και Ισραήλ.

«Έδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα την Κύπρο, χθες, όχι μόνο φραστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα εμπλέξει την Ευρώπη στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τονίζοντας ότι «υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν».
 
Επίσης, μίλησε για αλλαγές στη χορήγηση ασύλου και επισήμανε: «Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Και δημιουργούμε ειδικές τάξεις στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».
  
«Ιδρύουμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας»

«Ζούμε σε μια ταραγμένη περιοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ακολουθούμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας».
 
Όπως υποστήριξε, «ιδρύουμε στα πρότυπα άλλων κρατών -όπως η Γαλλία και το Ισραήλ- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. «Το όργανο αυτό λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό και εντοπίζει κινδύνους για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, εισηγείται πολιτικές και υποστηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσεων» εξήγησε.

«Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη»

Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.
 
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

«Ο λαός να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε χέρι δυνατό»

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, οι κάλπες είναι άδεις και δεν είναι μισογεμάτες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Όπως σημείωσε, «στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό... Ζητήσαμε ισχυρή εντολή. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Θέλει και μπορεί να πάει ενωμένη μπροστά!».
 
«Ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, καλώ τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης. Η πατρίδα δεν θέλει νέα πειράματα και χαμένες ευκαιρίες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταργούμε αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου»
 
«Καταργούμε αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε άρον-άρον, θα γίνουν», τόνισε και μίλησε για τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ, για να σταματήσει η δράση των συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.