Μέρκελ: Η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει συμφωνηθεί με τρόικα - Ευθύνη της κυβέρνησης η ΕΡΤ

Η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και στην Ισπανία δεν ήταν ιδέα της Άγκελα Μέρκελ, αλλά είχε συμφωνηθεί με την τρόικα, δηλαδή τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει σε συνέντευξη στο BBC η γερμανίδα καγκελάριος.

Η κα. Μέρκελ τόνισε ότι «τα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε Ελλάδα και Ισπανία δείχνουν το μέγεθος της κρίσης» και πρόσθεσε ότι οι νέοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μετακινηθούν για να βρουν εργασία.

«Το θέμα δεν είναι η λιτότητα, αλλά να επιτευχθεί ανάπτυξη», επεσήμανε η γερμανίδα καγκελάριος και αναφερόμενη στις αντι-γερμανικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες, είπε «ως κυβέρνηση, ως πολιτικοί οφείλουμε να τις δεχτούμε. Θέλω όλες οι χώρες να ανακάμψουν άμεσα».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της κα. Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταφέροντας την θέση της καγκελαρίας, ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Είπε πάντως, ότι η απόφαση είναι στα πλαίσια των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά δε συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα.

Επίσης ο εκπρόσωπος τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες η κα. Μέρκελ δεν είχε επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ, αλλά σημείωσε ότι είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο αντίπαλος της Μέρκελ και υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ, εξέφρασε την άποψη ότι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία.
Πηγή: skai.gr