Κων. Βασιλάκης: «Πράσινο φως για νέες καταπατήσεις»

Για το δασικό νομοσχέδιο:
«Σε πάρα πολλές περιοχές υπάρχουν θέματα δημιουργίας δασικών χωριών τα οποία η τοπική αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει να τα διαχειριστεί και στη συνέχεια αναλαμβάνουν ιδιώτες, υπάρχουν θέματα καταφυγίων και ξενώνων, υπάρχουν θέματα χιονοδρομικών κέντρων. Με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν με αυτό το νομοσχέδιο, περίπου 35.000.000 στρέμματα δάσους και δασικής έκτασης είναι δυνατό να περάσουν σε μια τέτοια εκμετάλλευση από τη στιγμή που αποχαρακτηρίζονται».
"Υπάρχει και ένα τεράστιο πρόβλημα - ανεξάρτητα αν πρόκειται για ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα ή μικρότερα - που είναι οι καταπατήσεις και το κτίσιμο αυθαιρέτων μέσα σε δασικές εκτάσεις. Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί, και μάλιστα και της συγκεκριμένης κυβέρνησης, μας λένε μια ζωή ότι ποτέ δεν πρόκειται να αφήσουμε αυθαίρετο σε δάσος ή αιγιαλό ή ρέμα».
«Δίνεται ένα συγχωροχάρτι, μια άφεση αμαρτιών σε όλους τους αυθαιρετούντες και μάλιστα το πράσινο φως για την περαιτέρω καταπάτηση των δασικών εκτάσεων. Αν το συνδυάσετε αυτό και με το άλλο νομοσχέδιο της κυρίας Παπανδρέου που έχει σαν στόχο την μονιμοποίηση των αυθαιρέτων, τη σύνδεση τους δηλαδή με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, θα δείτε ότι είναι μια καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης από διάφορες πλευρές, έτσι ώστε όλη η δημόσια περιουσία να παραχωρηθεί σε ιδιώτες».
Πηγή: skai.gr