Κόμμα νέας γενιάς

Την χαρά, αλλά και την αισιοδοξία του για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος είχε συνεργασία με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Το είχαμε πει ότι θα γίνουμε το κόμμα της νέας γενιάς. Προχωράμε τολμηρά μπροστά και πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξη της νεολαίας από άκρου σε άκρο της Ελλάδας και θα είμαστε το κόμμα το οποίο θα φέρει τις μεγάλες και θετικές εκπλήξεις για να αλλάξει εντελώς το σκηνικό στη χώρα μας, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

Ακόμα, ο κ. Αλαβάνος απάντησε και στις επικρίσεις που δέχθηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, λέγοντας: Εμείς επιτιθέμαστε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό μας ξεχωρίζει από διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις που πολλές φορές είναι ιδιοτελείς και χωρίς νόημα.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πολύ μεγάλες ευθύνες και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται το λιγότερο δυνατό χρόνο στο γραφείου, καθώς – όπως είπε
η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά έξω από τα γραφεία, στους δρόμους, τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, με πρώτο μεγάλο ραντεβού αυτό της Τετάρτης στη μεγάλη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου (ότι ο ΣΥΝ νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σούπερ – μάρκετ που πάνε να ψωνίσουν), ο κ. Τσίπρας, αφού αναφέρθηκε στο κύμα της ακρίβειας το οποίο αντιλαμβάνεται κάποιος απ' όποιο σούπερ – μάρκετ και εάν ψωνίσει, τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τους πολίτες και τους ψηφοφόρους ως ψώνια στα ράφια των σούπερμάρκετ.

Ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ μίλησε για προβολή απόψεων και θέσεων, γεγονός που –όπως είπε εξασφάλισε επίπεδο στην πολιτική.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο ΣΥΝ δε θα πρέπει να είναι ένα κόμμα ανέξοδης διαμαρτυρίας, ενώ ο ίδιος επιθυμεί μία σύγχρονη Αριστερά, που να μπορεί να επηρεάζει το μέγεθος της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου τον συνεχάρηκαν τηλεφωνικώς.

Συγχαρητήρια δέχθηκε ακόμα από την υπουργό Εξωτερικών, το δήμαρχο Αθηναίων, το γραμματέα της ΝΔ και τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλ. Τσίπρας τους ευχαρίστησε εγκάρδια για τις θερμές ευχές τους.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι καλεσμένος στο την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, όπου θα απαντήσει μεταξύ άλλων και σε ερωτήσεις των ακροατών.

Οι ακροατές του ΣΚΑΪ μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στο τηλέφωνο: 210.48.00.037.

Στο μεταξύ, ο σημερινός γραμματέας του ΣΥΝ, Νίκος Χονυτής, ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις των συνέδρων, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Δεύτερος ήρθες ο βουλευτής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και τρίτος ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η Αριστερή Ενότητα αναδείχθηκε και πάλι ως η ισχυρότερη τάση του ΣΥΝ αφού εξέλεξε 76 μέλη στην ΚΠΕ. Δεύτερη αναδείχθηκε η Ανανεωτική Πτέρυγα με 37 μέλη. Από την Ανανεωτική Πτέρυγα, πρώτος στις προτιμήσεις ήρθε ο βουλευτής, κ. Μ. Παπαγιαννάκης και δεύτερος ο ευρωβουλευτής, κ. Δ. Παπαδημούλης.

Πηγή: skai.gr