ΚΚΕ: Καλλιεργείται απέχθεια προς τη γνώση

Σε καθηγητές του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Γαλατσίου και του ΙΕΚ Γαλατσίου μίλησε την Τρίτη η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

"Καλλιεργείται μία απέχθεια προς τη γνώση και γι' αυτό δεν ευθύνεται ούτε το σχολείο, ούτε ο εκπαιδευτικός", είπε η κ. Παπαρήγα, εξηγώντας ότι καταργείται το ενιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας και διασπάται η μόρφωση.

"Κάθε σχολείο, πέρα από τρία - τέσσερα γενικά μαθήματα, θα έχει όλα τα υπόλοιπα διαφοροποιημένα ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα διαφορετικό σχολείο στην Αγία Βαρβάρα, στους Αγίους Ανάργυρους ή στην Καστοριά στην Κοζάνη, στην Κρήτη με βάση την τοπική διαφοροποίηση. Πάμε για ταξικοποίηση των σχολείων επίσημη και ανοιχτή", είπε η ΓΓ του ΚΚΕ και πρότεινε τα σχολεία να περάσουν στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με τα βιβλία διδασκαλίας, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι περιέχουν πάρα πολλές ανορθολογικές, αναχρονιστικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις.

Ειδικά για το βιβλίο Ιστορίας είπε: "Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι "πονηρό" στη μη κυκλοφορία του βιβλίου ή "μπορεί και να υπάρχει. Αλλά το θέμα είναι ότι το ΚΚΕ διαχώρισε τη θέση του από τις βολές που δέχθηκε το βιβλίο και εκτίμησε ότι το εν λόγω πόνημα διέπονταν από "έναν εθνικισμό και θεολογισμό".
Πηγή: skai.gr