Κλείσιμο

ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: Εκ του πονηρού τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης»

«Εκ του πονηρού και ανειλικρινή, επειδή είναι σε αποδρομή» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ για προοδευτική διακυβέρνηση.

«Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ και Διαύγεια, που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν τις ψήφισε και η ΝΔ προσπάθησε να τις καταργήσει».

Επίσης ο κ. Τσίπρας επικρίνεται επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΚΙΝΑΛ «συνέχισε και σήμερα να κρατά ίσες αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Όσο για την Αξιοπιστία, την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία, που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, είναι όσα πολέμησε όταν κυβέρνησε».

Διακηρύσσει ότι η δική του «σοσιαλδημοκρατική πρόταση δίνει λύσεις αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον Ελληνικό λαό απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό».

Ανοιχτή πρόσκληση μετεκλογικής συνεργασίας στο ΚΙΝΑΛ απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους, Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

«Το μετωπό μας είναι ο κ. Μητσοτάκης, το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είμαι ανοιχτός σε συνεργασία» είπε ο κ. Τσίπρας.ε.

Πρόσθεσε ότι δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε: «Το μετωπό μας είναι ο Μητσοτάκης, το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είμαι ανοιχτός σε συνεργασία».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Πολάκη ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις που διατυπώνει, ωστόσο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα και ακούγονται όλες οι απόψεις.

«Σε αρκετούς συντρόφους μου υπάρχει η άποψη ότι για να αντιμετωπίσεις ένα διεφθαρμένο κράτος, πρέπει να στήσεις αντίστοιχους μηχανισμούς. Διαφωνώ κάθετα. Αυτό είναι το γήπεδο του αντιπάλου. Όχι δεν με εκφράζει αυτή η άποψη» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr