Κάμερον: Καλή συμφωνία για τη Βρετανία

«Καλή συμφωνία για τη Βρετανία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την απόφαση που λήφθηκε στις Βρυξέλλες επί του κοινοτικού προϋπολογισμού της επόμενης επταετίας.

Όπως σχολίασε ο κ. Κάμερον, «το βρετανικό κοινό μπορεί να είναι περήφανο για την περικοπή του ορίου της επταετούς πιστωτικής κάρτας της ΕΕ για πρώτη φορά στην ιστορία».

Το Λονδίνο είχε θέσει ως στόχο τουλάχιστον το πάγωμα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ σε πραγματικούς όρους, με τον κ. Κάμερον να προειδοποιεί επανειλημμένα ότι δεν επρόκειτο να αποδεχθεί οποιαδήποτε αύξηση.

Ο βρετανικός Τύπος, ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας, έκανε λόγο για νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ήδη μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας χρησιμοποιείται ακόμα και η λέξη «θρίαμβος». Οι Financial Times μεταξύ άλλων εφημερίδων επισήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που ο κοινοτικός προϋπολογισμός της επόμενης επταετίας μειώνεται σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Αναφέρεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός πέτυχε τις σημαντικές μειώσεις που ήθελε στις γραφειοκρατικές δαπάνες των Βρυξελλών.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο