Η καταστροφή στη Μάνδρα στο επίκεντρο της Συνάντησης Τσίπρα - Γιούνκερ

Οι πολύνεκρες πλημμύρες στη Μάνδρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για τις καταστροφικές πλημμύρες και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ενημέρωσε επίσης για την εκπόνηση πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Επενδύσεων και ζήτησε τη στήριξη της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη η Κομισιόν παρουσίασε προτάσεις για την αναβάθμιση του κοινοτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με τη συγκρότηση εφεδρικών μονάδων επέμβασης που θα ελέγχονται πλήρως από την Επιτροπή.

Επί τάπητος στη συνάντηση τέθηκε επίσης η πορεία της τρίτης αξιολόγησης, με κυβερνητικούς κύκλους να αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της.

Πριν την άφιξή του στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός είχε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.
Πηγή: skai.gr