Επελέγη κατά πλειοψηφία ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων 

Θετική γνώμη για την τοποθέτηση του Δημήτρη Ντζανάτου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), εξέφρασε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ηθικό ζήτημα για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, έθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), επικαλούμενος άρθρο του, βάσει του οποίου αμφισβήτησε τα προσόντα του για τη θέση.  Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Ντζανάτος κατέληγε στο επίμαχο άρθρο με απρεπή λόγο και συγκεκριμένα έλεγε πως: «αυτοί που περιμένουν να γα... τον Κυριάκο για άλλη μια φορά θα αρκεστούν στον αυνανισμό».

Σε σειρά ερευνώμενων οικονομικών ατασθαλιών εταιριών με την ιδιότητα του ορκωτού ελεγκτή, ενέπλεξε τον προτεινόμενο  ο Παύλος Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει τα εχέγγυα για τη θέση.

Διαδικαστικό κώλυμα έθεσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας την αναβολή της συνεδρίασης και βρίσκοντας σύμφωνο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι βάσει νόμου το Υπουργείο Οικονομικών όφειλε να ορίσει πρώτα τον κ. Ντζανάτο ως μέλος της Επιτροπής και στην συνέχεια να διαβιβάσει τον φάκελό του στην Βουλή προκειμένου να εκφραστεί γνώμη για την τοποθέτησή του στο προεδρείο της ΕΕΕΠ. Το κώλυμα απέρριψε ο Υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι υιοθετήθηκε η ίδια τακτική με το παρελθόν και ότι κατ' ουσίαν η Επιτροπή ορίζει μέλος του Δ.Σ. και επιλέγει Πρόεδρο.

Ο κ. Ντζανάτος από την πλευρά του, απέρριψε κατηγορηματικά τις καταγγελίες σε βάρος του, τονίζοντας ότι όλες οι υποθέσεις έχουν ελεγχθεί και δεν διώχθηκε ποτέ ούτε πειθαρχικά ούτε ποινικά. Μίλησε για λάσπη κι αδιασταύρωτα στοιχεία, αποδίδοντας σχετικά δημοσιεύματα σε ενόχληση κάποιων για την επιλογή του ή ως μήνυμα εκφοβισμού συμφερόντων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης αν και γνωρίζει ότι η θέση έχει δυσκολίες. «Γνωρίζω ότι θα αντιμετωπίσω δυσκολίες. Θα ψάχνουν τη ζωή μου και ίσως μου στείλουν και μπράβους για εκφοβισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αρθογραφία του είπε ότι έχει γράψει αρκετά βιβλία με αιχμηρές τοποθετήσεις, δηλώνοντας ότι διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του και κατηγορώντας τον Γιώργο Κατρούγκαλο για υπερβολές τραβηγμένες από τα μαλλιά περί ηθικής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ανεκτές τέτοιες επιθέσεις.
Υπέρ της επιλογής του προτεινόμενου από τον Υπουργό Οικονομικών γνωμοδότησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Αποχή από το ΚΙΝΑΛ, ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας τυχερών παιγνίων, ο Υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθέτησε και υλοποιεί ένα πλαίσιο το οποίο βάζει τάξη στο χώρο, θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες στην αγορά παιγνίων και εξασφαλίζοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα και την προστασία των παιχτών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως ήδη 20 εταιρίες έχουν υποβάλλει αίτηση για τα δύο είδη αδειών, τα διαδικτυακά στοιχήματα και τα λοιπά διαδικτυακά παίγνια, ενώ από τις 500 εταιρία στη black list έχουν ενταχθεί πλέον 2.700.
 

Πηγή: skai.gr