Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας για τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τις δηλώσεις του περί τανκς στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησε έμμεσα την παραίτηση του, απειλώντας με καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου,
απευθυνόμενος στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας στο διάδρομο της Βουλής.

Μιλώντας στη Βουλή ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι το ακριβές κείμενο της συνέντευξης ήταν άλλο και η αναφορά στα τανκς αφορούσε την Αργεντινή.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το ακριβές κείμενο της συνέντευξης έλεγε ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει και αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Είπε ακόμα ότι ο λαός γνωρίζει και έχει δει τι σημαίνει χρεοκοπία: το κράτος παύει να πληρώνει, οι τράπεζες κλείνουν και σε περιπτώσεις όπως της Αργεντινής χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία και τα τανκς.

Όπως είπε, αυτή η μοίρα δεν απειλεί τον ελληνικό λαό.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ ζητούσε από τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απειλή Πάγκαλου «μεσοπρόθεσμο ή τανκς».

Για γκεμπελίστικη νοοτροπία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος.

Πηγή: skai.gr