Είμαστε δίπλα σας

Την άμεση υποστήριξη και συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές φωτιές στην ελληνική επικράτεια εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες είχαν πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου.

Είμαστε δίπλα σας και θα συνεχίζουμε να είμαστε, δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, χαρακτηρίζοντας ευρωπαϊκό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Επίσης, υποσχέθηκε την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων με ταχύτατες διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι η πρόταση της Ελλάδας, για ενισχυμένη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να αντιμετωπίζονται φυσικές καταστροφές, έγινε αποδεκτή από τον κ. Μπαρόζο αλλά και όσους
Η υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει την ελληνική πρόταση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και στην Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ηρέκλειο της Κρήτης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ . Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δημαγωγικά τα προβλήματα των πυροπαθών και εξαγοράζει ψήφους και κατέληξε λέγοντας ότι το μόνο που απασχολεί τον πρωθυπουργό είναι να βγάζει φωτογραφίες με τον κ. Μπαρόζο και την κ. Χούμπνερ
Πηγή: skai.gr