Κλείσιμο

Δυο ξένοι... στην ίδια πόλη

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Με μόνο λίγες ώρες διαφορά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησαν τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε η θέση του για
Διευκρινίζοντας τα μέτρα, που εξήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου, από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου έκανε λόγο για εφάπαξ με την υπογραφή συμβολαίου που θα καταβάλλεται το 1% και που θα αντικαταστήσει τον φόρο κληρονομιάς.

• • • • Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, ωστόσο, όπως είπε θα καταργηθούν τα ειδικά προνόμια των μικρών κατηγοριών και θα υπάρξουν αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ομιλία στη Λάρισα. Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα ο κ. Καραμανλής Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη περίοδο στην ελληνική περιφέρεια.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός είπε ότι δημιουργεί κλίμα πόλωσης γιατί νιώθει πολιτικά αδύναμο και απομονωμένο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του και προχώρησε σε
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για ανατροπή της αντίληψης της διακυβέρνησης, δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος μέσα από νέο φορολογικό σύστημα και με έμφαση στην παιδεία, τη γνώση και την καινοτομία, για νέο μοντέλο ανάπτυξης και για μια δίκαιη κοινωνία.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αν κερδίσει τις εκλογές δεν θα αλλάξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα μειώσει τις συντάξεις.

• • • Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι είπε ψέματα στους συμβασιούχους, ενώ πρόσθεσε ότι στην υπόθεση των ομολόγων ο πρωθυπουργός έχει άμεσες πολιτικές ευθύνες. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε νέο άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΝΔ είπε ότι δεν συγκλίνουν τα προγράμματα τους.

Από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων ότι θα διπλασιάσει το αφορολόγητο ποσό για την πρώτη κατοικία, θα καταργήσει σταδιακά τον κώδικα στοιχείων και βιβλίων για μικρές επιχειρήσεις και θα αντικαταστήσει τα μικρά πρόστιμα με το ποϊντ συστεμ.

Κριτική εφ' όλης της ύλης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άσκησε η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα στην
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος
Στο Ηράκλειο Κρήτης περιόδευσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ τη ΔΕΘ επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.
Πηγή: skai.gr