Κλείσιμο

Δ. Σιούφας: «Η ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο»

Για την δημοσκόπηση

«Η δημοσκόπηση αυτή δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αντηχεί αυτό το οποίο υπάρχει στην κοινωνία. Το πολιτικό σκηνικό παραμένει αμετάβλητο παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα από τον Ιούλιο μήνα και μετά, παρά τα αλλεπάλληλα πακέτα των προεκλογικών υποσχέσεων και όλες τις κινήσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αρα λοιπόν πρώτον το πολικό σκηνικό παραμένει αμετάβλητο και δεύτερον, η ΝΔ διατηρεί μια σταθερή δυναμική νίκης και όλα δείχνουν ότι είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο».
Έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία ένα ρεύμα πλειοψηφικό, το οποίο ζητάει αλλαγή κυβέρνησης, το οποίο ζητάει άλλες πολιτικές σε όλους τους τομείς και το δείχνουν αυτό και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Ο συσχετισμός δυνάμεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ είναι μπροστά από μια καθαρά εκλογική νίκη. Μέχρι τότε όμως εμάς μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά, μας περιμένει να είμαστε ακόμα πιο κοντά στους πολίτες, να ακούμε τον αγώνα και την αγωνία τους και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το κυβερνητικό μας πρόγραμμα».
Για την αντοχή του πρωθυπουργού στο χρόνο

«Συγκρίνουμε τον μεν Κώστα Σημίτη με οκτώ χρόνια πρωθυπουργίας τον δε Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δε διετέλεσε πρωθυπουργός. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ποια ήταν η διαφορά στο ίδιο ακριβώς διλημματικό ερώτημα -όπως ονομάζετε τις δημοσκοπήσεις, γιατί πουθενά στο εξωτερικό δεν μπαίνουν τέτοια ερωτήματα - όταν ο κύριος Σημίτης προηγείτο του Κώστα Καραμανλή κατά 15 μονάδες. Όταν μπαίνουν όλοι οι αρχηγοί για να μετρηθούν εκεί προηγείται ο Κώστας Καραμανλής, όπως προηγείται και στη δημοτικότητα».
Για τα πολιτικά συμπεράσματα

«Στις δημοσκοπήσεις τέσσερα πράγματα είναι τα στοιχεία που πρέπει να δει κανείς για να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Το ένα είναι πρόθεση ψήφου, το δεύτερο οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ένα κόμμα στο άλλο και εδώ βλέπετε παρά τα όσα προσπαθεί η κυβέρνηση συνεχίζεται αυτό το ρεύμα προσέλκυσης από την ΝΔ ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Εμείς τους καλωσορίζουμε, τους αγκαλιάζουμε, θα είναι μαζί μας αύριο στην πορεία αναγέννησης και ανόρθωσης του τόπου και το τρίτο είναι η παράσταση νίκης. Το τέταρτό και εδώ έχουμε 40 εκατοστιαίες μονάδες διαφορά, ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η ΝΔ θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Πηγή: skai.gr