Επανακάμπτει ο δικομματισμός...

Λίγες μόνο ημέρες μετά τους διπλωματικούς χειρισμούς στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου τρεις νέες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ενίσχυση του δικομματισμού και υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, η ΝΔ παρουσιάζει μικρή άνοδο και από το 29,1% φθάνει στο 29,8%, προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο φθάνει το 25,8% (από 23,2%) κατά τέσσερις μονάδες.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει άνοδο 2,6 μονάδων έναντι 0,7 μονάδων της ΝΔ. Έτσι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων πέφτει από τις έξι μονάδες στις τέσσερις.

Ο ΣΥΝ χάνει κάτι παραπάνω από τρεις μονάδες (3,2 για την ακρίβεια), ενώ στα ίδια ποσοστά παραμένουν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει και μάλιστα ενισχυμένος, ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ ανεβασμένα είναι και τα ποσοστά του Γιώργου Παπανδρέου. Αντίθετα σημαντική πτώση καταγράφει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μειώνεται και στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι τώρα στο 3,6% έναντι 5,1% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. Η ΝΔ ενισχύεται κατά δύο μονάδες και φθάνει το 30,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ενισχύεται κατά 3,5 μονάδες και φθάνει το 27,2%.

Το ποσοστό του ΣΥΝ μειώνεται κατά 1,6 μονάδες, το ΚΚΕ παραμένει σταθερό, ενώ μείωση καταγράφεται και στο ποσοστό του ΛΑΟΣ.

Η ίδια, περίπου, εικόνα υπάρχει και στη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο ΘΕΜΑ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενισχύονται από 1,5 μονάδα, περίπου, ενώ τρεις μονάδες χάνει ο ΣΥΝ. Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,3%, το ΠΑΣΟΚ 24,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,3%. Μικρή πτώση, από 0,5 έως 0,7 μονάδες παρουσιάζουν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος μαζί με τα λευκά, κυμαίνεται από 12,7% (MRB), έως 14,8% της Κάπα Research και 19,5% της ALCO.
Πηγή: skai.gr