Κλείσιμο

Επιμένει στα περί ομηρίας ο Καμμένος

Επανέλαβε τις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Κύπρο κατά την επίσκεψή του στη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Περιμένω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών, να επιστρέψουν στην πατρίδα και ελπίζουμε πως η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε στην καλή γειτονία, αλλά ούτε στη δική της εικόνα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ Καμμένος αρνήθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετικές απόψεις, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση - και πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός - δεν έχει διαφορετικές απόψεις.

Συμφώνα με τον υπουργό, η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικού0, που είναι μέλη της ΕΕ, φρουρούν και τα ευρωπαϊκά σύνορα και ανήκουν στο νατοϊκό στρατό.

Ο υπουργός σημείωσε πως τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί συνάντηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και θα ήταν καλό μέχρι εκείνη τη συνάντηση - και το συντομότερο δυνατό - να λήξει η ομηρία των δύο Ελλήνων.

Νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, ο υπουργός Άμυνας είχε τονίσει πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία.
Πηγή: skai.gr