Τσίπρας: Το έργο των πυροσβεστών ηρώων είναι παράδειγμα για όλους μας

Τη συμπαράσταση και τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας στο έργο της πυροσβεστικής εξέφρασε σήμερα ο Πρωθυπουργός μέσω της συμβολικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Ο κ Τσίπρας εξήρε το έργο της πυροσβεστικής στο σύνολό της. «Αυτό που κάνετε είναι παράδειγμα για όλους και για την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ Τσίπρας ο οποίος πρόσθεσε πως παρά τη λιτότητα που οδήγησε σε μείωση των αναγκαίων δαπανών έγιναν κάποια βήματα ώστε να υπάρχει ένα δυνατό επίπεδο αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών αρχών. 

Αναφερόμενος στις πτητικές δυνάμεις της πυροσβεστικής είπε ότι γίνεται προσπάθεια τα υπάρχοντα πτητικά μέσα να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και αυτό οφείλεται στο τεχνικό προσωπικό που δίνει μάχη στο παρασκήνιο στις βάσεις συντήρησης ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα οι βλάβες.

Κλείνοντας τόνισε πως το ζητούμενο είναι να μπορούμε να προλαβαίνουμε και να επεμβαίνουμε έγκαιρα για να σβήνουμε πυρκαγιές πριν αυτές εξαπλωθούν και απειλήσουν περιοχές ενώ ευχαρίστησε προκαταβολικά τις «ηρωικές» δυνάμεις της πυροσβεστικής για το έργο τους. 

«9.000 άνθρωποι ρίχνονται στη μάχη απέναντι στο φυσικό στοιχείο για να προστατέψουν ανιδιοτελώς την κοινωνία συνολικά. Θέλω προκαταβολικά να σας πως ότι είμαστε ευγνώμονες για ότι κάνετε και να σας ευχαριστήσω» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα ο αρχηγός της αεροπορίας κ. Χριστοδούλου, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται από αύριο στην πυρόσβεση το 9ο Καναντέρ, ενώ αναμένονται άλλα τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης μέχρι τις αρχές Αυγούστου.
Πηγή: skai.gr