Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την Εξεταστική στην Υγεία

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκάλεσε η συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Υγεία.

«Το πάρτι στο χώρο της Υγείας έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ» υποστήριξε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δηλώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του συστήματος και το σπάσιμο της ομερτά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε πολιτικό εκνευρισμό, πολίτικη χυδαιότητα ευθέως ανάλογη της εμπλοκής ανθρώπων στελεχών σε αυτήν την ιστορία. «Πολύ αργά και πολύ εκ των υστέρων - κατόπιν εορτής - να λένε τώρα στην αντιπολίτευση ‘’όλα στο φως’’... Τώρα που τέλειωσε το πάρτι» τόνισε. «Τα δικά σας πολιτικά στελέχη έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη, δικοί σας διοικητές έχουν πιαστεί δωροδοκούμενοι, δικοί σας σύμβουλοι πιάστηκαν ψευδόμενοι» είπε.

Νωρίτερα, σημειώθηκε νέα κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή με τον πρόεδρο του σώματος Νίκο Βούτση να τους παρακαλεί να σταματήσουν την βεντέτα και τους διάλογους στον ενικό γιατί η Βουλή δεν είναι τηλεοπτικό πάνελ, συμπληρώνοντας πως αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουμε να μιλάμε μέχρι το Πάσχα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας δήλωσε ότι παραιτείται κάθε παραγραφής για να εξεταστούν όσες κατηγορίες εξαπολύονται εις βάρος του και προκάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πράξει το ίδιο. Ψηφίστε προκαταρκτική κατευθείαν τι αξία έχει η εξεταστική;» διερωτήθηκε, ενώ κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι έκανε τεράστιο δώρο στη φαρμακοβιομηχανία με το rebate;

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βάλλοντας και πάλι κατά της αντιπολίτευσης και των Μεσών Ενημέρωσης, έκανε λόγο για μαύρο χρήμα 85 δις μετά το 2010 στην Υγεία. Μίλησε για γλέντι τεράστιο στο χώρο της Υγείας. και χαρακτήρισε Μαυσωλείο της διαφθοράς Ωσέρ των Κυβερνήσεων το ΚΕΛΠΝΟ.

Ανταπαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί δεν έχει πάει ακόμη στον Εισαγγελέα προσθέτοντας ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αφήνει εκθέτη τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας η δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο κ Κουρουμπλής ότι είχε υπογράψει απόφαση τιμολόγησης Φαρμάκων τον Αύγουστο του 2015 , παρουσία στελέχους των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας. Στο θέμα παρενέβη και ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας ότι η δήλωση Κουρουμπλή αποτελεί ομολογία κακουργήματος.

Για κράτος της σπατάλης και τις μίζας αλλά και τραγικές ελλείψεις στην Υγεία μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Το ΕΣΥ είπε γονατίζει από τις ελλείψεις ενώ αναφερόμενος στους αυτοκινητοδρόμους μίλησε για δρόμους στρωμένους με χρυσάφι. Τόνισε ακόμη τι «το θέμα είναι να αλλάξουμε μυαλά για όσες και Εξεταστικές να κάνουμε δεν θα λύσουν το πρόβλημα της χωράς».

Εγώ είχα εκδώσει δελτίο τιμών τον Αύγουστο του 2015, και το είχαν δει στελέχη της τρόικας, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωση που κατά τους κυρίους Δένδια και Γεωργιάδη αφήνει έκθετο τον διάδοχο του Ανδρέα Ξανθό.

Πηγή: skai.gr