Κλείσιμο

Χρυσόγονος: Δεν το λες και επιτυχία αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

«Με δεδομένο ότι έχει δοθεί πολύ ευρεία δημοσιότητα δεν μπορείς το πεις και επιτυχία αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες» παραδέχθηκε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

«Ο δικαστικός έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων είναι μια από τις σημαντικότερες εγγυήσεις τηρήσεως του συντάγματος διαχρονικά, και γι αυτό προβλέπεται στη μεγάλη πλειονότητα των δημοκρατικών συνταγμάτων σε όλο τον κόσμο… Αναλόγως με την απόφανση του ΣτΕ θα πρέπει να προσαρμοστεί και το κοινοβούλιο» τόνισε ακόμη με αφορμή δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που εκφράζουν δυσφορία για το παραδεκτό της προσφυγής των καναλιών. «Ας περιμένουμε με ψυχραιμία την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι μεθαύριο πιθανόν να έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα» επισήμανε.

Όσον αφορά τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε ότι «προφανώς και απορρέει ένας προβληματισμός». «Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η εξουσία τα τελευταία 8 χρόνια μοιάζει με το χιτώνα του Νέσσου» δήλωσε δε.

Ο ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση και στον Γιάνη Βαρουφάκη, αποκαλώντας τον «μεγάλο βαρίδι» αναγνώρισε ωστόσο, ότι την «τελική ευθύνη για όλα την έχει ο πρωθυπουργός που το έχει παραδεχθεί ότι έχουν γίνει λάθη».
Πηγή: skai.gr