Κλείσιμο

Κομισιόν: Εκταμίευση δόσης με ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων

Η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί με ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων διεμήνυσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως τόνισε
η Ανίκα Μπράιτχαρτ η απόφαση θα ληφθεί όταν το Euroworking Group εξακριβώσει ότι οι εκκρεμούσες προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Ερωτηθείσα αν έχουν εκπληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κ. Μπράιτχαρτ απλώς παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και αρκέστηκε να πει ότι η πρόοδος συνεχίζεται.

«Η πρόοδος για την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτουμένων δράσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινοτική αξιωματούχος. 

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε πως τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε ακόμη η Όλγα Γεροβασιλη.

«Η ολοκλήρωση
 της δήθεν, εδώ και εβδομάδες, "κλεισμένης αξιολόγησης” καθυστερεί γιατί υπήρχε συμπληρωματικό μνημόνιο» ανέφερε από την πλευρά της η ΝΔ δια του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ