Κλείσιμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κλείσει το ζήτημα κρυφής παραχώρησης φορέων στο Ταμείο

To ν/σ αναλυτικά ΕΔΩ  

Να κλείσει το ζήτημα παραχώρησης άλλων 19 φορέων του δημοσίου στο νέο Υπερταμείο αξιοποίησης περιουσίας επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ δια των Γιώργου Χουλιαράκη και Σωκράτη Φάμελλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έφερε νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες δεν έπεισαν τους βουλευτές, που επέμειναν ότι αποκρύπτεται σκοπίμως λίστα με παραχωρήσεις συμβάσεων 19 φορέων από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο Υπερταμείο

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής δεν θα κατατεθούν άλλες συμβάσεις.

«Δεν θα υπάρξουν άλλες συμβάσεις παραχώρησης -κι αν χρειαστεί θα κατατεθεί και νομοτεχνική βελτίωση- είναι κ προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία έθεσε θέμα για την απουσία των παραρτημάτων σχετικά με τις μετοχές και τα ακίνητα των Δημόσιων Οργανισμών που περνάνε στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν θα προχωρήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή εάν δεν κατατεθούν άμεσα τα παραρτήματα για το Υπερταμείο.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, επιχειρώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωση τα δύο παραρτήματα οπότε προκλήθηκε γενικευμένο χάος.

Βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης φώναζαν όρθιοι ότι αυτό απαγορεύεται και δεν μπορεί να δίνουν την περιουσία του δημοσίου για 99 χρόνια με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: skai.gr