Σακελλαρίδης: Δεν είναι δεσμευτικό να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή (upd)

«Δεν είναι δεσμευτικό να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Θα δούμε τι θα γίνει σε όσα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια έχει τεθεί προς έγκριση και η κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Προεδρείο της Βουλής θα πάρει τις αποφάσεις της τις επόμενες μέρες», διευκρίνισε.

Ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, γι’ αυτό είπε ότι «θέλουμε να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις».

Είπε, επίσης, ότι δεν είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο ΦΠΑ, αλλά να γίνεται καλύτερα η είσπραξή του.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ,Γιάννη Μηλιού, για τη συμφωνία είπε ότι «η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για τη σκληρή διαπραγμάτευση και αυτό θα το κρίνει ο λαός και η συντριπτική πλειοψηφία του που στηρίζει την κυβέρνηση». «Έχει λάθος εκτίμηση για τη συμφωνία», σχολίασε.

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητά νέο δάνειο. «Αυτό που ζητάμε από τους εταίρους είναι να μας επιτρέψει η ΕΚΤ να εκδώσουμε περισσότερα έντοκα γραμμάτια και να μας επιστραφούν τα 1,9 δισεκ. ευρώ από τους τόκους των ομολόγων που διακρατεί το ευρωσύστημα.

Πάντως, υποστήριξε ότι θα υπάρξει μεγάλη συμβολή στα έσοδα από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις η οποία θα προβλέπει και ένα μπόνους για τους καλοπληρωτές.

«Η κίνηση Κοντονή δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να δώσει τέλος στην κακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr