Σαμαράς: Κίνδυνος εξόδου από το ευρώ αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολυμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως προσπαθεί να εκβιάσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικό άρωμα.

Αποσαφήνισε πως ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή, παρά τις φήμες περί αντικατάστασής του αν δεν εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στις δυο πρώτες κάλπες, και κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές θα εγείρει κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας το ευρώ, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την «ομαλότητα».

Επισήμανε πως οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και εκτίμησε πως οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν το κόμμα που θα εκβιάσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως επί μήνες καλλιεργεί κλίμα πολιτικής αστάθειας, λέγοντας ψέματα περί προσπάθειας χρηματισμού βουλευτών και προσπαθώντας να στιγματίσει όσους θέλουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρει ευθύνη για τις ταραχές που ξέσπασαν το Σάββατο στην Αθήνα, με αφορμή τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Χαρακτήρισε ως «πράξη ευθύνης» την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες να αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα».

«Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης