Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα - Μέχρι στιγμής 115 οι υπογραφές (upd)

Στις έξι διαφορετικές προτάσεις των κομμάτων για δημοψήφισμα επικεντρώνεται πλέον η πολίτικη αντιπαράθεση, μετά την υπερψήφιση, την Τετάρτη το βράδυ, του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ με 51 ψήφους υπέρ, 46 κατά και ένα "παρών" από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικήτας Κακλαμάνη.

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την οποία συνυπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, της Χρυσής Αυγής και των 14 ανεξάρτητων βουλευτών. Εκκρεμεί η κατάθεση των προτάσεων του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Oι υπογραφές που συγκεντρώνουν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι 115, ενώ αν δεν δεχθούν τα κόμματα να αθροιστούν οι υπογραφές τους με αυτές της ΧΑ, τότε ανέρχονται σε 99.

Εκκρεμεί να κατατεθούν οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, που αριθμεί 13 βουλευτές, και του
ΚΚΕ που έχει 12.

Το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη διεξαγωγή  δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο». Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της, δηλαδή 71.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Πηνελόπη Γκάλιου