Την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ

Για την προσεχή Τετάρτη 2 Ιουλίου μετατίθεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ" στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από την Πέμπτη που είχε γίνει γνωστό αρχικά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Συνοδό Κορυφής στις Βρυξέλλες που διεξάγεται Πέμπτη και Παρασκευή, όπου θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας.

Επίσης, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κ. Μανιάτης θα βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει τον γύρο παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση στη σύσκεψη είχε σκοπό να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, διασφαλίζεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.

«Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Άλλωστε πρόκειται για απόφαση που έχει περάσει από υπουργικό συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο», έλεγαν κυβερνητικές πηγές. 

«Δεν υπήρχε θέμα επί της αρχής του νομοσχεδίου», τόνισαν και πηγές από το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ