Μωραΐτης: Μεγάλη ξεφτίλα οι διαπραγματεύσεις διάφορων επαγγελματικών ομάδων με τον Χατζηδάκη

Συνεχίζονται τα πυρά κυβερνητικών βουλευτών κατά της κυβέρνησης ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου χαρακτήρισε εξευτελισμό της Βουλής τον τρόπο με τον οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τρία άρθρα και ως κατεπείγον, ενώ έκανε λόγο και για πελατειακό κράτος, με αφορμή τις συζητήσεις της κυβέρνησης με επαγγελματικές ομάδες.

«Είναι λυπηρό για άλλη μια φορά να εξευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Κρίμα που μέσα σε τρία άρθρα θα έρθουν τόσα πράγματα», είπε ο βουλευτής του του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε : «Ο κάθε βουλευτής έχει ευθύνη να πει ένα όχι σε όλα αυτά». Επίσης, είπε ότι «δεν έχει έρθει το πολυνομοσχέδιο, αλλά ενημερώνομαι ότι διάφορες επαγγελματικές ομάδες κάθονται μαζί με τον υπουργό (σ.σ Χατζηδάκης με ιδιοκτήτες ταξί) και διαπραγματεύονται». «Ε, αυτό κι αν δεν είναι η μεγάλη ξεφτίλα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι κλείνουν από την πίσω πόρτα τα θέματά τους». «Αυτή είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και αυτό το πελατειακό κράτος έχει πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά.

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και βουλευτή της ΝΔ Γιώργος Βλάχος μιλώντας με δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη ρύθμιση για το γάλα υποστηρίζοντας ότι «όπως είναι (η ρύθμιση) διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της κτηνοτροφίας».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου