Συμφωνία Χατζηδάκη και οδηγών ταξί για το πολυνομοσχέδιο

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και των ιδιοκτητών-αυτοκινητιστών ταξί, αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί & Αγοραίων Θύμιος Λυμπερόπουλος, η κυβέρνηση δέχτηκε να μην υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που θα δίνει την δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να διαθέτουν ενοικιαζόμενα ΙΧ, με οδηγό, προκείμενου να εκτελούν μεταφορικό έργο.

Παραμένουν ωστόσο οι διατάξεις που μειώνουν κάτω από τα 1.500 κυβικά την ισχύ των αυτοκινήτων που ενοικιάζονται με οδηγό, αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης των 9θέσεων με οδηγό σε όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και όχι μονο στις μεγάλες τουριστικές μονάδες.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης είχε διαμηνύσει πως οι ρυθμίσεις τους πολυνομοσχεδίου για τις μεταφορές δεν θα είχαν αντίκτυπο στους ιδιοκτήτες ταξί.

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

«Μεταρρυθμίσεις με τον Θύμιο να συμφωνεί.... δεν υπάρχουν, τελικά από «μεταρρυθμιστές υπουργούς» πάμε καλά ...από μεταρρυθμίσεις όμως».
Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Newsdesk ΣΚΑΪ