ΠΑΣΟΚ: Χρειάζεται «σοβαρή έκπτωση» στο ρεύμα των νοικοκυριών μέσης κατανάλωσης

Τη «σοβαρή έκπτωση» στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ώστε «να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα», ζήτησε την Πέμπτη με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος της αιθαλομίχλης.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά την «άμεση» ανακοίνωση της εν λόγω ρύθμισης από τη διοίκηση της ΔΕΗ, και, για την κάλυψη του κόστους, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να αξιοποιήσει είτε το πρωτογενές πλεόνασμα είτε «τυχόν αδιάθετα κονδύλια επιδόματος θέρμανσης».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως υπάρχει διαθέσιμο επίδομα θέρμανσης 200 εκατομμυρίων ευρώ για τα νοικοκυριά που το δικαιούνται, καθώς έως τώρα έχουν δοθεί μόλις περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ ζητά και την «άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «’χρονοθυρίδας’» που θα επιτρέπει την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης «αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ, αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης». Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, κατ΄ αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό να μειωθεί ο ΕΦΚ χωρίς «κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ