Κλείσιμο

Παπούλιας: Δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε τη θηριωδία του ναζισμού

«Εμείς οι Έλληνες που έχουν τόσους μαρτυρικούς τόπους, που έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε τη θηριωδία του ναζισμού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την απελευθέρωση της πόλης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο.

«Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «φωτογραφίζοντας» τη Χρυσή Αυγή, σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών. Όπως επισήμανε, «σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας».

Όπως σημείωσε «ο ναζισμός είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας».

«Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι «κάπως σαν τύφλωση».

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε και τον σεβασμό του στο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου «τα κίνητρα είναι περιορισμένα και η δοκιμασία μεγάλη».

«Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τι θα πει πατριωτισμός, προσφορά, καθήκον. Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr