Κουβέλης: Το αντιρατσιστικό πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή – βολές κατά Νομοπαρασκευαστικής

Την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως το νέο σχέδιο «προβλέπει διατάξεις που δεν προβλέπονται από την προηγούμενη νομοθεσία».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τη ΔΗΜΑΡ εξερχόμενος από τη συνάντηση των συμπολιτευόμενων πολιτικών αρχηγών, η όποια καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου θα ήταν «απαράδεκτη», σημειώνοντας παράλληλα ότι η ψήφιση αντιρατσιστικού αποτελεί «δημοκρατική υποχρέωση» της κυβέρνησης αλλά και υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του κατά της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία «κυριολεκτικά δύο ώρες» πριν τη συνάντηση των τριών εταίρων γνωμοδότησε δημόσια πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την «πλήρη διαφωνία» του με την στάση της Επιτροπής, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που έπραξε ελέγχεται για απαράδεκτη σκοπιμότητα».

Πέραν του αντιρατσιστικού, οι εταίροι συζήτησαν και το ζήτημα της ανεργίας, τονίζοντας πως πρέπει να «προωθηθεί άμεσα» η ρύθμιση για το σχέδιο κοινωφελούς εργασίας.

Τέλος, αναφερόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως ο Αντώνης Ρουπακιώτης χαίρει της υποστήριξης των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ