Βενιζέλος: Κοινό πλαίσιο για αποχωρήσεις σε Δημόσιο – οι πολίτες να επιλέξουν ποιους εμπιστεύονται

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα υπογράμμισε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η χώρα μας πρέπει πλέον να βγει από «την εικόνα της κρίσης και της αβεβαιότητας», αντί να καλείται συνεχώς να διευθετήσει κάποια εκκρεμότητα έναντι της τρόικα.

Η αξιολόγηση θα είναι η βάση για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, δήλωσε νωρίτερα ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κόψει κεφάλια «γενικώς και αορίστως».

«Κορυφαίο ζήτημα», όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, παραμένει αυτό της «δημόσιας διοίκησης», με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ να σημειώνει πως οι τρεις συμπολιτευόμενοι αρχηγοί συμφώνησαν σε ένα «κοινά αποδεκτό πλαίσιο», εκφράζοντας την ελπίδα πως η τριμερής θα αποδεκτή την πρόταση της ελληνικής πλευράς εντός της ημέρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, η συρρίκνωση του Δημοσίου θα επιτευχθεί σταδιακά και «νομίμως», «με διάφορες πηγές» που βρίσκονται στη διάθεση της κυβέρνησης, όπως οι «πειθαρχικές διαδικασίες» και η «αξιολόγηση φορέων και υπηρεσιών», η οποία θα αποφέρει «καταργήσεις και συγχωνεύσεις».

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο που απαιτεί άμεσα η τρόικα, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της Αθήνας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας παρά το Δημόσιο.

Τέλος, ερωτηθείς για στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε δηκτικά στους χειρισμούς του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της κυπριακής κρίσης, τονίζοντας μάλιστα πως οι έλληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν «ποιους εμπιστεύονται», τις «υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές» παρατάξεις, ή να φλερτάρουν με την ιδέα ενός εναλλακτικού σχεδίου που δεν υπάρχει».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ