Κουβέλης: Η αξιολόγηση βάση της αλλαγής στο Δημόσιο – δεν κόβουμε κεφάλια αδιάκριτα

Το προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο τομέα θα μειωθεί κατά 180.000 έως το 2015, όπως δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, βασικό στοιχείο στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα αποτελέσει η «αξιολόγηση των δομών [...] και των προσώπων», προσθέτοντας ότι οργανισμοί που θα αξιολογηθεί πως δεν έχουν «λόγο ύπαρξης» θα καταργηθούν, αλλά και προσωπικό που «δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσία», «θα τίθεται εκτός».

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως, παρά τις απαιτήσεις της τρόικα, η Αθήνα δεν μπορεί να καταρτίσει μία λίστα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους, τη στιγμή που οι υπόδικοι δεν έχουν κριθεί πρωτόδικα.

Σε ό,τι αφορά τους μη επίορκους υπαλλήλους ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως θα κριθούν βάσει της αξιολόγησης.

«Δεν αποφασίζουμε να κόψουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως» με βάση τις επιταγές άλλων, προσέθεσε ο κ. Κουβέλης.

Για «κοινό πλαίσιο» όσον αφορά τις απομακρύνσεις από το Δημόσιο έκανε λόγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την ελπίδα πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα δώσουν το «πράσινο φως» έως το βράδυ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ