«Σκληρή δουλειά» υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας

«Σκληρή δουλειά» υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναχωρώντας από την κατοικία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά., όπου συναντώνται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

Εξερχόμενος, ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τους τρεις αρχηγούς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του επιλέγοντάς τον για το υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ο νέος ΥΠΟΙΚ υποσχέθηκε «σκληρή δουλεία», αρνούμενος ωστόσο να πραγματοποιήσει κάποια πρόβλεψη για τις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθηθούν ή να μιλήσει για την επερχόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικα στην Αθήνα.

Η ημερομηνία ορκωμοσίας του κ. Στουρνάρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Μιλώντας νωρίτερα στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου της Καθημερινής, Γιάννη Παπαδογιάννη, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες προσκρούουν στην Ελλάδα σε κατεστημένα συμφέροντα.

Πρόσθεσε ότι το κλίμα στην οικονομία μπορεί να αλλάξει άμεσα προς το καλύτερο, αναφέροντας ως παράδειγμα την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ύψους 2 δις. ευρώ τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, ως βασική λύση για την έξοδο της Ευρωζώνης απο την κρίση.
Πηγή: skai.gr