Συνεδρίαση σε καλό κλίμα στο υπουργικό

Συγκρατημένα πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο λόγω των αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας προτρέποντας τους υπουργούς να εργαστούν με ζήλο για την υλοποίηση της που όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί σε οκτώ στάδια έως το Μάρτιο.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι τον τελευταίο καιρό είχαμε έντονες συζητήσεις, τώρα έχουμε να δώσουμε άλλη μάχη και έχουμε πολλή δουλειά.

Επίθεση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του υπουργικού, λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση και τμήμα μέσων ενημέρωσης υιοθετούν τις θέσεις των τραπεζών και δημιουργούν συναισθηματική και διανοητική καθήλωση στους πολίτες».

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε  το απόγευμα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής στην οποία μεταξύ άλλων αποφασίστηκε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα εισπρακτικά μέτρα, καθώς όσα χρειάζονταν για το 2011 και το 2012 έχουν ήδη ληφθεί, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Πηγή: Γιάννης Σιδέρης