Κλείσιμο

Παπανδρέου: Δίνουμε μάχη δημοκρατίας

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ζήτησε από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο πρωθυπουργός.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα συνεχίσουμε όλοι την προσπάθεια για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και χαρακτήρισε το ελληνικό ζήτημα και ευρωπαϊκό.

Ακόμα, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «δίνουμε μάχη δημοκρατίας προκειμένου οι αγορές να λειτουργήσουν προς όφελός των πολιτών και θα επιμείνουμε σε συνολική λύση για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.»

«Η Ευρώπη -είπε ο πρωθυπουργός- δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε να σέρνεται πίσω από αυτές».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζήτησε στήριξη στην εθνική προσπάθεια ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

"Η κυβέρνηση σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και γι' αυτό, όπως είπε, οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως στόχο τη συνεννόηση και τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ενόψει της Συνόδου".

«Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις», δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να συγκρουστεί προκειμένου να ευοδωθεί το αίτημά της για τη λεγόμενη «λύση πακέτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον κ. Σαμαρά, για το γεγονός ότι στις αποφάσεις της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Παρασκευή -στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ- δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το θέμα των πρόωρων εκλογών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στις σκέψεις ούτε στις επιλογές της κυβέρνησης.

Η ΝΔ στηρίζει το ευρωομόλογο και την επιμήκυνση του δανείου δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. Σημείωσε πως το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο.

Παπαρήγα: Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει

«Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Προέβλεψε ότι «τα χειρότερα έρχονται» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί σε επίπεδο Ε.Ε. θε φέρει νέα δυσβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία που στην ουσία σημαίνει «να διαλέξουμε με ποιο σχοινί, αν θα ναι μεταξωτό ή τρίχινο, θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Καρατζαφέρης: Χρειάζεται επιθετική πολιτική

«Συνιστώ επιθετική πολιτική προς την Ευρώπη» και όχι με διάθεση άμυνας, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. «Στις 25 Μαρτίου δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά πόσο θα είμαστε μια γερμανική αποικία», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ζητά ο Α. Τσίπρας

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αποτελεί το ευρωπαϊκό Μνημόνιο και είναι πιο σκληρό και πιο επώδυνο.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ εκτίμησε ότι αυτοί που πρέπει να πιεστούν είναι οι δανειστές και οι εταίροι όχι ο λαός και ζήτησε να ακολουθηθεί μία εντελώς διαφορετική πολιτική, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ της μείωσης του κράτους το ταχύτερο δυνατό τάχθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, «για να μην πληρώνουν -όπως είπε - οι πολλοί τα λάθη των λίγων».

Ο Φ. Κουβέλης

«Πρέπει να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του χρέους με αναδιάρθρωση η οποία θα αφορά και στην επιμήκυνση και στο επιτόκιο και στην ‘έκδοση ευρωομολόγου», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr