Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, εισηγήθηκε την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η επιτροπή Δεοντολογίας, σχετικά με την υπόθεση προτροπής του κ. Καμμένου, στο περιθώριο της ΔΕΘ, να λιντσάρουν οι πολίτες το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Από τους εννέα παρόντες βουλευτές στην επιτροπή Δεοντολογίας, οι οκτώ ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, ενώ η βουλευτής του κόμματός του Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ψήφισε «παρών».

Αντιθέτως, δεν έγινε εισήγηση για άρση της ασυλίας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην επιτροπή, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, καθώς, όπως είπε, η αντιπαράθεσή του με τον κ. Καμμένο έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας και κατόπιν αυτού η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας με 4 «όχι» (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) 2 «ναι» (ΑΝΕΛ, Χ.Α.) και 2 «παρών» (ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ).

Τέλος, μετατίθεται για επόμενη συνεδρίαση η απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου σχετικά με την υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η υπόθεση αναβλήθηκε γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ήδη έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και του ζητήθηκε από την επιτροπή να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής έχουν εισηγητικό ρόλο στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία και αποφασίζει με ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου