Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την εκτροπή του Αχελώου

Το πρώτο «όχι» από κυβερνητικούς βουλευτές στην τροπολογία που συζητείται στη Βουλή για τη μερική εκτροπή του Αχελώου, ακούστηκε έμμεσα από το βουλευτή Αιτολωακαρνανίας Απόστολο Κωστόπουλο. Ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υδάτινων πόρων και υπενθύμισε τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες εκτροπής του ποταμού. Επίσης υποστήριξε ότι τα τελευταία 25 χρόνια ο Αχελώος διατάσσεται να υποκύψει σε πολιτικά κελεύσματα.
Τη διαφωνία τους με τη προωθούμενη ρύθμιση εξέφρασαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αιτολωακαρνανίας Γιώργος Μωραϊτης και Ανδρέας Μακρυπίδης. Κατά της τροπολογίας τάχθηκε και ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ θεόδωρος Κολιοπάνος, ενώ οι βουλευτές Κορινθίας ΠΑΣΟΚ Αγγελος Μανωλάκης και Αναστάσιος Χωρέμης δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την ρύθμιση για τη διαχείριση των λεκανών απορροής υδάτων.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργος
Τσακίρης υποστήριξε ότι ακόμα και αν γίνει η εκτροπή του Αχελώου, το έργο δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, αφού δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα διαχείρισης του νερού στο Θεσσαλικό Κάμπο.
Πηγή: skai.gr