Πώς να φροντίσεις την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια

“Η περιοχή γύρω από τα μάτια σας είναι μια από τις λεπτότερες και πιο ευαίσθητες του σώματός σας” επισημαίνει η Lauren Fine, δερματολόγος στο everydayhealth.com.

Εσύ γνωρίζεις την κατάλληλη ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να αποφύγεις την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών;

Τα 3 Do’s και Dont’s που πρέπει να ακολουθήσεις
 

Παράμεινε πειθαρχημένη
Η κρέμα ματιών είναι ένα προϊόν, το οποίο οι περισσότερες γυναίκες ξεχνούν ή παραλείπουν, ενώ δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση. Επιλέξτε μια κρέμα που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, ώστε να προλάβετε τις λεπτές γραμμές το συντομότερο δυνατόν.

Κρέμα προσώπου και κάτω από τα μάτια;
Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ερώτηση είναι πολύ συχνή. Ωστόσο, όχι δεν πρέπει να εφαρμόζεις την ενυδατική που προορίζεται για ολόκληρο το πρόσωπο σου και κάτω από τα μάτια, καθώς δε θα καλύψει τις ανάγκες της δεδομένης περιοχής για περαιτέρω ενυδάτωση.

Τι πρέπει να περιέχει η κρέμα μου;
Ακριβώς, επειδή η δεδομένη περιοχή είναι αρκετά ευαίσθητη χρειάζεσαι μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει ρετινόλη, η οποία είναι παράγωγο της βιταμίνης Α. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχυθεί η ενυδάτωση και θα μειωθεί ο κίνδυνος για τυχόν ερεθισμούς.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα κάτω από τα μάτια;
 

Μαύροι κύκλοι
Πολλές φορές συνδέονται με την έλλειψη επαρκών ωρών ύπνου, όμως αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Αν θες να μειώσεις το παρόν πρόβλημα τότε επίλεξε τοπικά προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη ή βιταμίνη Κ, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σακούλες και πρηξίματα
Για ποιον λόγο υφίστανται; Κατά τη διάρκεια του ύπνου συσσωρεύεται υγρό κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις με σακούλες και πρηξίματα, τα οποία σίγουρα σου χαλάνε τη διάθεση. Ωστόσο, μια πολύ καλή λύση είναι να προμηθευτείς ένα eye roller να το βάλεις στο ψυγείο, το πρωί να το βυθίσεις στην ανάλογη κρέμα που χρησιμοποιείς και να την εφαρμόσεις με τη βοήθεια αυτού, ώστε να μειωθεί το πρήξιμο, εξαιτίας της κρύας θερμοκρασίας.

Ρυτίδες και λεπτές γραμμές
Ποιοι είναι οι σύμμαχοι σου; Η ρετινολή και τα πεπτίδια! Η πρώτη διεγείρει τον κύκλο των κυτταρικών εργασιών, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ αναζωογονεί το δέρμα. Ωστόσο, εφάρμοσε τη την νύχτα. Το πρωί προτίμησε μια κρέμα ματιών με πράσινο τσάι για να προστατευθείς από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τις ακτίνες UV, αλλά και να εξουδετερώσεις τις ελεύθερες ρίζες.

Ερυθρότητα
Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο σε ένα συστατικό από τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιείς, η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πρώτη που θα επηρεαστεί και θα εμφανίσει ερυθρότητα. Για αυτόν τον λόγο, αν έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο βγάλε από τη ρουτίνα σου το συγκεκριμένο σκεύασμα, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του δέρματος σου.

Εν τέλει, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη από όλες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Γι’ αυτό, αν θέλεις να την περιποιηθείς όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να παρατηρήσεις θεαματικές αλλαγές, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και να επισκεφθείς έναν ειδικό, ώστε να αντιμετωπίσεις τα δερματικά σου προβλήματα πάντα με ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα:

5 sustainable brands με μαγιό που συνδυάζουν το στιλ με την προστασία του πλανήτη
Έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα; Δοκίμασε να αποφύγεις αυτά τα συστατικά
 

Πηγή: Savoir Ville