Rupert Murdoch: Το προνόμιο μιας νέας αρχής για τον 92χρονο μεγιστάνα των ΜΜΕ – Ερωτεύτηκε και αρραβωνιάστηκε ξανά

«Ανυπομονούμε και οι δύο να περάσουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας μαζί»,δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ για τον νέο αρραβώνα του 

Ο αυστραλός μεγιστάνας των MME και ιδιοκτήτης του Fox News, Ρούπερτ Μέρντοχ, 92 ετών (πρόσφατα χωρισμένος από την τέταρτη σύζυγό του, το σούπερ μόντελ Τζέρι Χολ), ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την 66χρονη Αν Λέσλι Σμιθ, η οποία στο παρελθόν ήταν μοντέλο και τραγουδίστρια. 

Ακόμη και αν παραδέχεται ότι «ερωτεύτηκε», όπως δήλωσε στην εφημερίδα «New York Post», γιατί να βιαστεί να επιστρέψει στον γάμο, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς όλες τις νομικές και οικονομικές επιπλοκές, που σίγουρα συνοδεύουν μια ένωση στην οποία το ένα μέρος είναι ένας μη… «αιωνόβιος» δισεκατομμυριούχος. 

Μια κυνική εξήγηση θα ήταν ότι μια ερωτική ιστορία προσφέρει έναν ιδανικό αντιπερισπασμό για τον κ. Μέρντοχ. Θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή των ΜΜΕ από την αγωγή δυσφήμισης ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της εταιρείας του Fox News από την Dominion Voting Systems, η οποία μπορεί να φτάσει σε δίκη τον επόμενο μήνα.

Αλλά μπορεί να υπάρχει και άλλος λόγος που ο κ. Μέρντοχ δεν θα προβληματιζόταν να παντρευτεί ξανά σε αυτό το στάδιο της ζωής του: Επειδή μπορεί.

Ο γάμος φέρνει μια αίσθηση περιπέτειας και δυνατοτήτων. Κάθε γάμος είναι ένα σύνορο, που χωρίζει τη ζωή του ατόμου σε ένα «πριν» και ένα «μετά». Και αυτή η δημιουργία ενός νέου «μετά» προσδίδει σε όλους τους γάμους, ανεξάρτητα από την ηλικία των συμμετεχόντων, μια… αύρα νεότητας.

Το αναγνώρισε και ο ίδιος ο κ. Μέρντοχ, δηλώνοντας στην εφημερίδα «New York Post» (της οποίας είναι ιδιοκτήτης): «Ανυπομονούμε και οι δύο να περάσουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας μαζί». Αν και πρόκειται για μια ειρωνική, ακόμη και πνευματώδη παρατήρηση, τα λόγια του εμπεριέχουν εντούτοις αυτή την αίσθηση του μέλλοντος, της περισσότερης ζωής που απομένει, την οποία προκαλεί ο νέος γάμος.

Όλοι έχουν δικαίωμα να επιδιώκουν τέτοιες απολαύσεις, αλλά το πεδίο δράσης δεν είναι καθόλου ισότιμο. Το να γίνεις νιόπαντρος στα 92 σου, έχοντας βρει μια καταξιωμένη σύντροφο, 26 χρόνια νεότερή σου, σίγουρα συγκαταλέγεται στα σπανιότερα προνόμια του κόσμου. Προφανώς, βοηθά να είσαι δισεκατομμυριούχος και, κυρίως, άντρας.

Ας το παραδεχτούμε, λίγες γυναίκες που φτάνουν στην ηλικία των 90 χρόνων μπορούν να περιμένουν να βρουν μνηστήρες και σίγουρα όχι μνηστήρες αρκετά νέους, ώστε να είναι τα ίδια τους τα παιδιά. 

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας δεν κυκλοφορούν εύκολα στην αγορά των ραντεβού και των γάμων. Οι άνθρωποι, ειδικά άνω των 50 ετών, λαχταρούν να αποφύγουν τη θνησιμότητα, αλλά ο πολιτισμός μας ενθαρρύνει τους άνδρες και τις γυναίκες να το κάνουν αυτό με πολύ διαφορετικούς τρόπους. 

Με το λείο δέρμα της, τα καστανόξανθα μαλλιά της και το λαμπερό χαμόγελό της, η κυρία Σμιθ (αρραβωνιαστικιά του κ. Μέρντοχ) φαίνεται αρκετά νεότερη από τα χρόνια της. Πρόσφατες φωτογραφίες τη δείχνουν μαυρισμένη και γυμνασμένη με κίτρινο μπικίνι, ενώ χαλαρώνει σε μια παραλία και χαίρεται στο κύμα με τον αγαπημένο της με μαγιό. 

Άνδρες όπως ο Ρούπερτ Μέρντοχ αντιστέκονται στα γηρατειά και επιτρέπουν στον εαυτό τους -γιατί όχι- να ανέβουν ξανά αν το επιθυμούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ωστόσο, τη στιγμή που εμφανίστηκαν αυτές οι φωτογραφίες του κ. Μέρντοχ και της κ. Σμιθ, μία πρώην υπάλληλος της Fox κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Στην αγωγή της, η Abby Grossberg ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε χυδαία σεξιστικά σχόλια, ότι υποτιμήθηκε και της αρνήθηκαν ευκαιρίες προαγωγής επειδή ήταν γυναίκα! 

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο... 

Πηγή: skai.gr
TAGS: έρωτας