Πέντε πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία

Πέντε πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία

Μετά από μία τέτοια χρονιά, αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι είναι να μειώσουμε το overthinking και την χρήση των social media. Ξέρουμε ότι κι εσύ πέρασες αρκετό χρόνο μέσα στο κεφάλι σου, δημιουργώντας σενάρια και καταλαμβάνοντας πολύ χώρο από τον “σκληρό” σου δίσκο. Τώρα πιθανότατα να αναζητάς την ηρεμία, μακριά από όλες αυτές τις σκέψεις. Το να εξασκήσεις το mindfulness είναι μία λύση, αυτό που όμως χρειάζεσαι πραγματικά είναι να ξαναβρείς την εσωτερική σου ηρεμία. Δοκίμασε τις παρακάτω πρακτικές και δώσε στον εαυτό σου και το μυαλό σου τον χρόνο που χρειάζεται για να ξαναβρεί τους ρυθμούς του.

Άκου περισσότερο

Μπορεί να ρωτάς καθημερινά τους φίλους σου πώς είναι και τι κάνουν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ακούς πραγματικά τις απαντήσεις τους. Για να μπορέσει να ηρεμήσει το μυαλό σου, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσεις να μιλάς πολύ, είτε για τον εαυτό σου είτε για τους άλλους. Προσπάθησε να ακούς περισσότερο και να στρέφεις την προσοχή σου κάπου αλλού, έξω από σένα.

Ξύπνα νωρίτερα

Χρειάζεσαι χρόνο μέσα στη μέρα για μία μικρή “αποσύνδεση”. Η καλύτερη ώρα γι’αυτό είναι φυσικά το πρωί όπου κανείς δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει με ειδοποιήσεις στο κινητό και περιττές κλήσεις. Ξυπνώντας νωρίτερα από το συνηθισμένο, έχεις χρόνο να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν μέσα στη μέρα.

Κράτα το χώρο σου τακτοποιημένο

Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό, έλεγαν κάποτε. Αυτό εν μέρει ανταποκρίνεται και σήμερα στην πραγματικότητα. Ένας ακατάστατος χώρος μπορεί να δημιουργήσει αρκετή “βαβούρα” στο μυαλό, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιείς. Υπάρχει μία αρμονία στην τάξη κι αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Νιώσε ευγνωμοσύνη για κάθε αυγή και ηλιοβασίλεμα

Τα δύο αυτά χρονικά σημεία μέσα στη μέρα είναι μία καλή αφορμή να αντιληφθείς τον χρόνο που περνά. Μπορεί αυτό να ήταν μία στάνταρ πρακτική μέσα στα lockdown, τώρα όμως έχει μεγαλύτερη σημασία. Παρατηρώντας τη μέρα που έρχεται και φεύγει είμαστε παρόντες σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Εξάσκησε την υπομονή σου
Τον τελευταίο χρόνο ανακαλύψαμε αποθέματα υπομονής που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Τώρα που πάλι γινόμαστε αρκετά ανυπόμονοι, είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν θες να εξασκήσεις περισσότερο την υπομονή σου μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι που χρειάζεται αργούς ρυθμούς, όπως η κεραμική.

 

Διαβάστε ακόμη: 

-Nespresso Χ Chiara Ferragni: Η καλοκαιρινή συνεργασία που μας ενθουσίασε

-Συνταγή για παστέλι με φιστίκι Αιγίνης και μέλι

Πηγή: Savoirville